De opdracht

De wensen van patiënten en hun ouders en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) Nijmegen waren helder. Creëer een nieuwe polikliniek kindergeneeskunde waar de doelgroep (0-18 jaar) zich prettig voelt en voldoende afleiding ervaart. Samen met de opdrachtgever lieten we ons inspireren door zon, zee en strand.

"Rustig, vrolijk en een tikkeltje stoer!"

Het resultaat is een aansprekend ontwerp, waarin strandballen, zeemeeuwen, vissen en duingras de sfeer bepalen. Rustig en ruimtelijk, maar tegelijkertijd vrolijk en een tikkeltje stoer.

Over elk detail is nagedacht. De zoekplaten in de spreekkamers zijn bijvoorbeeld zowel decoratief als functioneel. Zorgverleners gebruiken ze tijden het intakegesprek om kinderen om hun gemak te stellen.  Wat zie je? Hoeveel zie je ervan? Het thema van de zoekplaat komt overeen met de afbeelding op het raam van de spreekkamer.

Ook de wachtkamer in de vorm van een stijlvol strandhuis biedt voldoende afleiding. Er zijn mooie wandtekeningen, interactieve spellen en digitale puzzels.

De nieuwe polikliniek is voor de zorgverleners een comfortabele werkomgeving. De doktersassistente beschikt over meer ruimte in de backoffice, een aparte behandelkamer en een telefoonruimte waar ze in alle rust patiënten en ouders te woord kan staan. Overleg tussen de kinderarts, arts-assistenten en co-assistenten vindt plaats in de supervisie ruimte. Daarnaast zijn alle werkplekken slim gesitueerd, zodat er gemakkelijk overleg kan plaatsvinden.