De opdracht

Specialismen als moleculaire plantenbiologie, de master Molecular Life Sciences, het HAN BioCentre: ze benadrukken het unieke karakter van de academie. Speez kreeg opdracht om dit karakter beter zichtbaar te maken in een aantrekkelijk studielandschap. Daarbij wil het oog ook wat.

Wie het studielandschap binnenkomt, waant zich in een bio- en chemie-omgeving

In de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie komen opleiding, onderzoek en praktijk samen. En hoe! Er vindt laboratoriumonderzoek plaats voor studenten, bedrijfsleven en overheid, met een aantal unieke specialisaties. Tijd voor meer zichtbaarheid.

Wie het studielandschap binnenkomt, waant zich in een bio- en chemie-omgeving. Tegen de wand zijn decoratieve elementen aangebracht, in de hexagonstructuur (bij uitstek typerend voor chemie). Deze wanddecoratie neemt de bezoeker mee het gebouw in, en geeft bovendien een indruk van het onderwijs. Overal zijn zichtlijnen aangebracht naar de labs, om zo het praktijkonderwijs zichtbaar te maken. Op de begane grond bevindt zich een open, activiteitgericht studielandschap, met een restaurant als bruisend middelpunt. Een omgeving waarin student, medewerker en werkveld elkaar graag ontmoeten.