Wellbeing

Het welbevinden van mensen is een optelsom van vele variabelen. Een interieur dat bijdraagt aan dat welbevinden, is dat eveneens. ‘Wellbeing’ omvat alle aspecten van een werkomgeving die ons welzijn bevorderen.

Van slimme verlichting tot activerend interieurontwerp.

Werkplek

Het is overbodig om te stellen dat Covid-19 de wereld verandert. Het is vooral boeiend om te bedenken hóe. In onze optiek wordt ‘thuiswerken op kantoor’ het nieuwe normaal.

Het ‘thuiswerken op kantoor’ vraagt om andere werkruimten.

Nudging

Hoe beter we begrijpen hoe mensen denken, des te beter kunnen we hen met ruimtelijke vormgeving ondersteunen. Nudging is daarom een belangrijke tool.

Kleur werkt intuïtiever dan tekst.

Verlichting

Terwijl alle aandacht uitgaat naar een geslaagde behandeling en voorspoedig herstel, kan de biologische klok van de patiënt zomaar ontregeld raken. Waarom een goed lichtplan dit kan helpen te voorkomen.

Licht kan je activeren of juist tot rust brengen

Akoestiek

De akoestische eigenschappen van een ruimte zijn een factor die ertoe doet. Ter illustratie: uit onderzoek blijkt dat docenten maar liefst tíen hartslagen per minuut méér hebben in een lokaal met slechte akoestiek. Ontwerpdingetje…

We bedenken hoe een interieur mensen kan helpen en beïnvloeden.

Verbinding

Een ruimte die mensen verbindt en waardevolle ontmoetingen stimuleert, de nieuwe huisvesting voor de Academie Financieel Economisch Management van de HAN. Daar gaat dit artikel over door Niek Abbes.

Meer ruimte om te verbinden en ontmoeten