De opdracht

Dieren die spoed- of tweedelijns zorg nodig hebben, zijn met hun baasjes welkom in het Evidensia dierenziekenhuis. We ontwierpen een geheel nieuw gebouw, van binnen naar buiten. Gericht op een gastvrije ontvangst en een zo aangenaam mogelijk verblijf met de modernste faciliteiten.

Het welzijn van de huisdieren staat in dit ziekenhuis voorop

Het gebouw is vanuit het hart ontworpen: van indeling, zichtlijnen en routing naar gevels en aankleding. De verschillende functies van het gebouw zijn ondergebracht in drie zones:

  • Zone 1 met ontvangstruimte en spreek- en behandelkamers, met o.a. echoscopie, tandheelkunde en orthopedie;
  • Zone 2 met opnamehokken, voorbereidingsruimten, operatiekamers, MRI en CT scan;
  • Zone 3 met ruimten voor medewerkers, zoals kantoorruimte, rustruimten, douche en teamkamer.

Bij de architectuur en het interieurontwerp van het Evidensia dierenziekenhuis, stond het welbevinden van de gebruiker centraal. En dat ervaren zowel bezoekers als medewerkers. De entree geeft een welkomstgevoel, mede dankzij een entreepoort buiten en een wachtzone met koffie binnen. In die wachtzone hoeven hond en kat geen ruzie te maken: ze wachten gescheiden van elkaar. De kattenmanden kunnen op ooghoogte worden geplaatst, zodat ze hun baasje niet uit het oog hoeven te verliezen. Op weg naar de bestemming zorgen heldere zichtlijnen voor een goede oriëntatie en maximale transparantie. Ramen en daglichtkoepels garanderen voldoende daglicht in de verblijfsruimten. Het gebruik van de kleur groen in en om het gebouw heeft een rustgevend effect op huisdier én baasje. Zo hebben we design benut en een omgeving gecreëerd die bijdraagt aan het welbevinden.