De opdracht

Modern onderwijs vraagt om comfort, flexibiliteit en een inspirerende leeromgeving, die aansluit op de arbeidsmarkt. Die behoefte van de Academie Engineering en Automotive (HAN) in Arnhem hebben we samen vertaald naar een ontwerp. De vernieuwde huisvesting ademt techniek, ambitie, duurzaamheid en flexibiliteit. Onderwijs dat voorheen achter gesloten deuren plaatsvond, is zichtbaar geworden.

"Onderwijs dat voorheen achter gesloten deuren plaatsvond, is zichtbaar geworden"

Het gebouw is getransformeerd tot een broedplaats voor technisch talent. Kenmerkend voor het ontwerp zijn ook de heldere zichtlijnen, die het onderwijs letterlijk uitlichten. Klassieke klaslokalen hebben plaatsgemaakt voor multifunctionele ruimtes voor kennisoverdracht, onderzoek en praktijklessen. Een setting die studenten later ook in het werkveld zullen ervaren. Toegankelijk, uitnodigend en uitdagend. Hier kun je anderen ontmoeten en jezelf ontwikkelen.

Het interieur is industrieel en duurzaam, volledig afgestemd op mens en machine. Ruwe, robuuste materialen als staal en hout vormen een natuurlijk contrast met de beplanting. Ook de smaakvolle signing, waarbij de lijnenstructuur is afgeleid van printplaten en elektronica, springt in het oog. Een mooie toevoeging aan een technisch hoogstandje!