De opdracht

Creëer ontmoetingsplekken zodat een verbinding tussen het werkveld student en medewerkers wordt gestimuleerd.

“Het is super fascinerend hoe het menselijk brein reageert op atmosferen”

De vide in de HAN wordt op verschillende etages doorkruist door verbindingsbruggen. Ze verbinden letterlijk de ene afdeling met de andere. Dat ‘verbinden’ is meer dan een kwestie van routing. Het staat symbool voor de kruisbestuiving die de HAN nastreeft. Ontmoetingen tussen onderwijs, onderzoek en werkveld. Wij lieten deze bruggen uitgroeien tot parkachtige ontmoetingsplaatsen.

Het gebouw van de HAN waar we dit project uitvoerden, heeft een groen karakter. En dat bood mooie aanknopingspunten. Het bracht ons op het idee om de verbindingsbruggen in te richten als een park. Met gelegenheid om ontspannen te zitten, ruimte zichtlijnen en groen, véél groen. Zoals een stadspark een groene oase is tussen de bebouwing, zo zagen wij de verbindingsbruggen al voor ons. En zo zijn ze ook geworden.  

De toepassing van planten geeft rust en stimuleert de ontmoeting. Omdat de zitjes dwars op de bruggen zijn geplaatst, bieden deze een weids uitzicht over de vide. Tegelijk bieden de overlegunits geborgenheid, omdat ze gesloten zijn aan de loopzijde. Booglampen versterken deze verborgenheid door de suggestie van een middelpunt.