De opdracht

De nieuwe opleiding Social Work aan de HAN vroeg om een eigen gezicht. We kregen als interieurarchitect daarvoor concrete uitgangspunten mee: een programma én een communicatieconcept. Genoeg bagage voor ons om huisvestingsbehoefte en identiteit samen te brengen in het interieurontwerp.

De signing geeft de identiteit van de opleiding weer en zorgt voor herkenning.

In het programma viel vooral op dat de HAN koos voor een sociale uitstraling en een creatieve uitstraling. Beide aspecten werden leidend in het ontwerp. De sociale uitstraling realiseerden we door de doelgroep in beeld te brengen. Afbeeldingen van (denkbeeldige) cliënten, levensgroot op de muur, zorgen voor verbinding met het werkveld. Daarnaast lardeerden we diezelfde muur met illustraties, ontleend aan het communicatieconcept. Eigenheid gegarandeerd. Een beeldbepalende keuze was in dat opzicht ook de kleur van de muur. Oranje. Steeds meer oranje zelfs, naarmate de bezoeker  het hart van de opleidingsruimte nadert: de Meet & Greet.

De Meet & Greet is ‘toegangspoort en bruisend hart’ van de opleiding. Een ruimte waar verschillende partijen en stakeholders elkaar kunnen ontmoeten. Het resultaat is een onderkomen voor Social Work met een geheel eigen karakter.