De opdracht

Ontmoeten, samenwerken en inspireren staan centraal in Ixperium Health Centre of Expertise, de broedplaats voor baanbrekende innovaties in de zorg. In nauwe samenwerking met de HAN creëerden we een uitnodigend interieurontwerp, dat het beste naar boven haalt in studenten, docenten, zorgprofessionals en onderzoekers.

"Ontdekken, onderzoeken en experimenteren"

iXperium Health – opgeleverd in de zomer van 2022 – brengt onderwijs en onderzoek samen met de werkomgeving. In het Centre of Expertise maken studenten en docenten op interactieve wijze kennis met de nieuwste technologieën en toepassingen in de zorg. Het initiatief van de opleidingen Zorg en Welzijn draagt daarmee bij aan de toekomst van de sector, waarin slimme technologie het medicijn is tegen stijgende zorgkosten en een tekort aan medewerkers. 

iXperium Health is volledig afgestemd op de wensen van de eindgebruikers. Het ontwerp is transparant, ademt innovatie en nodigt uit om binnen te stappen. Onderwijs, zorg en technologie smelten zichtbaar samen in de inspiratieruimte met VR-brillen, exposities en presentaties. De toekomst van de zorg komt ook terug in de aangrenzende labomgeving, waar 3D-printers ideeën en ontwerpen omzetten in prototypes en technische hoogstandjes. 

Twee ruimtes, één innovatief geheel. De stijlvolle meubelwand aan de buitenzijde is de verbindende factor. Zeer functioneel en tegelijkertijd een echte eyecatcher. De wand nodigt uit en maakt nieuwsgierig. Welkom bij iXperium Health.