De opdracht

Voor de academie Mens en Maatschappij van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, ontwierpen we een werkomgeving. Dat juist bij déze academie het ‘wellbeing’ het kernthema was, zal niemand verbazen. Een aangenaam verblijf is gegarandeerd.

In de activiteit-gerelateerde werkomgeving is altijd een passende ruimte te vinden

Het is nogal ’n verschil. Of het welzijn van medewerkers centraal staat, of – bijvoorbeeld – de efficiency van processen. De nieuwe werkomgeving van deze academie sluit nauw aan bij de natuurlijke behoeften van medewerkers.

Juist daarom was de zonering van belang; in de activiteit-gerelateerde werkomgeving is altijd een passende ruimte te vinden. Met stilte voor wie even rust nodig heeft. Of met dynamiek voor wie wil verbinden en ontmoeten. Neem bijvoorbeeld de Meet & Greet: een ruimte die inspireert en tot interactie stimuleert, dankzij kunst, scrumborden en diverse zitmogelijkheden.

Alle werkplekken hebben het nodige daglicht, in combinatie met veel groen in de omgeving. Dat geeft rust en bevordert de concentratie en productiviteit. Het werkklimaat is aangenaam, mede dankzij optimale luchtbehandeling en akoestische schermen.